Вітаємо колектив Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького з підписанням Великої Хартії Університетів

Велика хартія університетів (Magna Charta Universitatum) окреслює фундаментальні принципи, якими мають керуватись провідні університети для того, щоб забезпечити розвиток освіти та інноваційний рух у світі. Метою документа стало зазначення найважливіших цінностей університетських традицій і сприяння тісним зв’язкам між університетами Європи. Велику Хартію вже підписало більше 800 вищих навчальних закладів з 86 країн світу.

Цього року Велика Хартія святкує своє 30-чя, на якому були присутні король та королева Іспанії. У цьому році урочисте підписання Великої Хартії також співпало зі святкуванням 800-річчя Університету Саламанки (Іспанія).

Проректор з наукової роботи, професор Москальова Л.Ю. офіційно представила університет на церемонії святкування та підписання Великої Хартії.

Наразі Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького став єдиним з представників державних університетів півдня України, який вступив до асоціації вищих навчальних закладів світового рівня, що цілком підтверджує вислів ректора університету, професора Солоненка Анатолія Миколайовича, “95 років університету — це 95 років успіху”.

Ми впевнені у подальших звершеннях та визнанні Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького в міжнародному освітньому та науковому просторі.

Залишити відповідь