Інформаційний захід “EIC Roadshow” в м. Київ

24 липня 2019 року при Міністерстві освіти та науки України відбувся інформаційний захід за участі Європейської Ради Інновацій – European Innovation Council (EIC) – “EIC Roadshow”, який відкривали заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха та завідувач сектору економічного співробітництв, енергетики, навколишнього середовища та інфраструктури представництва Європейського Союзу в Україні Йоганнес Баур.

Під час заходу було представлено інформацію щодо засад та особливостей функціонування Європейської Ради Інновацій – European Innovation Council (EIC), а також презентовано новелізований механізм та процедуру отримання фінансової підтримки, представлено їх конкретні практичні складові.

 

 

Як зазначалося, Європейська рада інновацій (EIC) – пілотний проєкт Євросоюзу створений для підтримки інноваторів та вчених з яскравими ідеями та бажанням вийти на міжнародний рівень.

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок: поінформували представників стартапів, науково-дослідних установ та університетів України про початок та можливості співпраці в межах нової програми Європейської ради інновацій. Сподіваємося, що ця співпраця буде розвиватися та посилюватися», – зазначив генеральний директор з питань досліджень та інновацій Єврокомісії, експерт EIC Стефан Уакі.

 

Проєкт об’єднує у собі частину інструментів програми «Горизонту 2020», а також передбачає нові підходи та фінансові інструменти.

Передбачені інструменти:

  • Pathfinder – гранти на передові дослідження нових технологій. Загальний бюджет становить близько 660 млн євро на 2019-2020 рр.
  • Accelerator funding – фінансування інноваційних стартапів. Загальний бюджет становить понад 1,3 млрд євро на 2019-2020 роки.

Також, у межах проєкту надаватимуть необхідні консультації та створять мережу даних всіх проєктів та потенційних інвесторів.

З початком наступної програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій Горизонт Європа, що розпочнеться на початку 2021 року, очікується інтенсивна робота Європейської Ради Інновацій щодо реалізації програми надання фінансової підтримки. При Європейській Раді Інновацій створено Фонд Європейської Ради, основним інвестором якого до 2021 року буде Європейська комісія. Після 2021 року перелік інвесторів Фонду буде розширюватися.

Залишити відповідь