Програма академічних обмінів імені Фулбрайта – крок до успішного майбутнього!

6 лютого в стінах університету відбулася зустріч з представником міжнародної освіти Програми імені Фулбрайта в Україні, заступником директора та координатором студентських програм та програм для молодих дослідників Інною Бариш.

Програма імені Фулбрайта, яка нині працює у 160 країнах світу, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти.

За час існування Програми в Україні з 1992 року понад 1000 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, більше 700 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею.

На зустрічі були обговорені напрямки академічних обмінів, вимоги до заявок та умови участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій для навчання на магістерських програмах, викладання та проведення досліджень в університетах США за програмами:

  • Fulbright Graduate Student Program;
  • Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program;
  • Fulbright Research and Development Program;  
  • Fulbright Visiting Scholar Program;
  • Fulbright Scholar-in-Residence Program.

Перевагою програми є те, що відсутні вікові обмеження, а також є можливість запрошення фахівців на викладання, поглиблення навчальних курсів й уведення нових навчальних програм, започаткування  спільних наукових проектів й академічних обмінів терміном від декількох тижнів до року.

Програма імені Фулбрайта – це можливість набути цінний досвід, зітканий з десятків, сотень різних напрацювань й досягнень, удоступнених у американському науковому середовищі.

Залишити відповідь