Співпраця України та Польщі в рамках міжнародної наукової конференції «Роль інформації та технологій в побудові посткоронавірусного світу»

28.09. було проведено Міжнародну наукову конференцію «Роль інформації та технологій в побудові посткоронавірусного світу», яку організовано Вищою технічною школою в Катовіце спільно з Академією державної пенітенціарної служби, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова, Національним університетом «Запорізька політехніка», Національним університетом цивільного захисту України, Одеським національним політехнічним університетом та іншими ЗВО України.

Від нашого вишу до програмного комітету міжнародної конференції увійшли д.п.н., проф. Осадчий В.В., к.п.н., доцент Аверіна К.С., ст. викладач Варіна Г.Б.

Конференція проходила на платформі ZOOM. З теплими словами привітання до учасників конференції виступили д.пед.н., проф., завідувач кафедри інформатики і кібернетики Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького В’ячеслав Осадчий,  д.пед.н., завідувач кафедри професійної освіти та інноваційних технологій, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Оксана Джус, д.пед.н., завідувач кафедри іноземних мов Національного університету біоресурсів і природокористування Вікторія Дьоміна, к.психол.н, доцент кафедри загальної психології ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» Ірина Остополець, к.біолог.н, доцент кафедри біофізики і фізіології Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця)  Зорина Боярська та ін. Всі виступаючі підкреслили важливість і своєчасність означеного наукового заходу, його масштабність, наукову і практичну спрямованість та інші.

Замість запланованих 1,5 год. пленарне засідання конференції тривало вдвічі більше часу. Науковці охоче спілкувалися, ділилися лайфхаками організації дистанційного навчального процесу, обмінювалися контактами та планували подальшу співпрацю.

Після пленарного засідання у вишах продовжилась робота в секціях. За результатами конференції академічним видавництвом польського вишу буде видано колективні монографії, які будуть мати польський ISBN та розміщені  на сайті Вищої школи технічної в Катовіце.

Залишити відповідь