Стажування “Міжнародні проекти: написання, аплікування, управління та звітність”

Запрошуємо до участі в проекті “Академічна мобільність та науково-дослідницьке стажування “Міжнародні проекти: написання, аплікування, управління та звітність”, що відбудеться з 15 по 20 березня 2020 року, Україна-Словаччина.

Під час стажування учасники в групах попрацюють над власними партнерськими проектами “від ідеї до партнерського проекту”, отримають пропозиції стосовно підписання угод про створення проектних консорціумів з низкою партнерських установ з Польщі та Словаччини, підготуються до подачі проектних заявок на актуальні конкурси протягом 2020 року. Отримають пропозиції щодо можливості навчання в докторантурах партнерських університетів, в тому числі з залученням дотаційного фінансування та стипендійної підтримки з сторони урядів країн-членів ЄС та фінансових інструментів ЄС.

Для кого: освітяни, викладачі та адміністративний склад українських ЗВО, дослідники та науковці, студенти останніх років навчання, аспіранти.

Програма стажування передбачає 180 годин.

Тематика стажування:

  • Грантові проекти: джерела фінансування EC, EEA, специфіка міжнародних партнерських проектів, структура проекту\проектної заявки, спектр інструментів та програм, пріоритети бюджетів 2020 та 2027.
  • Інструменти Європейської комісії: Н-2020, Horyzon-Europe (2021-2027): огляд конкурсів до кінця 2020 року, площадки\інтерфейси для пошуку інформації, пошуку партнерів, подачі проектних заявок, управління життєвим циклом проекту.
  • Розробка партнерських проектів крок по кроку. Поділ на групи, визначення проблематики проекту, формулювання мети та завдань проекту. План реалізації проекту. Бюджет проекту.
  • Юридичні аспекти підготовки проектних заявок. Типи та форми угод про співпрацю, про партнерство. Консорціум та проектний консорціум. Угода про наміри. Захист авторського права. Підготовка в групах анотації\презентації напрацьованих проектів для подальшого представлення експертам.
  • Фонди Вишеградської четвірки: Visegrad+ grants, пріоритети, специфіка конкурсів, вимоги партнерства, розміри дофінансування. EEA (EOG) and Norwegian grants.

Додаткова інформація:

Сертифікати

Всі учасники по завершенню стажування отримають відповідний сертифікат про закордонне післядипломне стажування (podyplomowy staz zagraniczny) від UNS (Польща), 180 годин, 6 кредитів ECTS.
Учасники, що прослухають цикл вебінарів (лютий-березень 2020) від CEASC, візьмуть активну участь в розробці власних проектів та відповідають вимогам академічної мобільності, отримають Сертифікати про академічну мобільність (весняний семестр 2020) від CATHOLIC UNIVERSITY IN RUZOMBEROK (Словаччина).

Робочі мови: польська, словацька (з перекладом), українська та російська. Частина тем буде доступна для обговорення англійською мовою.

Вартість: 1900,00 грн та 250,00 Євро.
Включає в себе: проїзд, проживання (2-х місні номери), дворазове харчування (сніданки та обіди), навчання, роздатковий матеріал, сертифікати, культурна програма, інтеграційна вечеря.

Реєстрація учасників ОНЛАЙН

Детальніше за посиланням.

Залишити відповідь