Доктор Красимира Колева: Круглий стіл для вивчення болгарики мав на меті показати з перших вуст сучасну картину в ряді освітніх установ за кордоном.

Круглий стіл для вивчення болгаристики мав на меті з перших вуст показати сучасну картину в ряді освітніх установ за кордоном. Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству “Фокус” сказала доктор Красимира Колева, викладач болгарської мови, літератури та культури Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

За її словами, метою цього круглого столу було підняття питань з експертами спеціалізованої дирекції Міністерства освіти і науки, обмін досвідом та навчальними ресурсами та встановлення корисних ділових контактів між учасниками дискусії.

“Оцінка результату круглого столу була одноголосно високою – вона була необхідною та корисною для всіх. Очевидна була необхідність у такому форматі, в якому не існує жодних бар’єрів, табу та ввічливості, а відкритий та чесний діалог відповідальна та складна місія освітнього закладу у пошуку дієвих рішень важливих та складних питань у багатоетнічному, а часом і в складному соціальному середовищі в Європейському Союзі та за його межами”, – пояснила д-р Колева.

Вона додала, що робота круглого столу тривала 5 з половиною годин і транслювалася в прямому ефірі у Facebook. “Модераторами круглого столу були я та директор Центру болгаристики, доц. д-р Сергій Пачев”, – додала д-р Колева.

“Форум, безсумнівно, був корисним і для всіх учасників у цьому плані. Зрозуміло, що взаємодія з установами є ключовою у роботі кожного. Неформальний діалог порушив низку делікатних питань. У відповідь рішення Міністерства освіти і науки та нові можливості допомоги болгарським викладачам за кордоном. На самому початку обговоренно дуже важливе адміністративне питання, що входить до компетенції Міністерства освіти і науки та нашого посольства в Києві, порушене директором Болгарської середньої школи, знайшло правильний шлях до вирішення.

Точний аналіз ситуації та проблем, з якими стикаються болгарські студії за кордоном, містив мудре послання віце-президента Республіки Болгарія Іліани Йотової, яке стало для нас великим стимулом “, – сказала доктор Красимира Колева.

Стаття на сайті видання Фокус Информационна агенция за посиланням http://m.focus-news.net/?action=news&id=2872067

Залишити відповідь