Учаcть у Міжнародному проєкті «Розширення можливостей міст ЮНЕСКО, що навчаються в Україні, для зміцнення навчання впродовж життя»

Мелітопольський державний університет імені Богдана Хмельницького розпочинає свою учаcть у Міжнародному проєкті «Розширення можливостей міст ЮНЕСКО, що навчаються в Україні, для зміцнення навчання впродовж життя», який триватиме з жовтня по листопад 2024 р. (онлайн) із фінальною зустріччю 2 грудня 2024 р. у місті Джубайл (Саудівська Аравія).

Проєкт організовано Інститутом освіти життя ЮНЕСКО (UIL), DVV International, м. Львовом за участю членів Глобальної мережі міст, що навчаються від ЮНЕСКО (GNLC). Серед учасників проєкту команди з міст Києва, Львова, Мелітополя, Нікополя, Полтави, Сум та Тернополя. Разом із делегатами від міської влади та закладів освіти м. Мелітополя, наш університет представляють ректор Наталя Фалько та начальник відділу міжнародних зв’язків та проєктної діяльності Ольга Гончарова.

Зокрема, заходи проєкту будуть спрямовані на те, щоб задовольнити освітні потреби українських міст з метою зміцнення місцевих систем навчання, впровадження гнучкості навчальних закладів, які постраждали від конфлікту, що триває. Проєкт сприятиме комунікації органів освіти та надасть можливість командам українських міст працювати з експертами. Під час заходів учасники будуть брати участь у сесіях спільного навчання та розробляти дієві плани переходу до “навчання протягом усього життя” для своїх міст, які можна реалізувати найближчим часом.

15 жовтня 2024 року відбулася перша проєктна зустріч, на якій учасники працювали у двох групах, обговорили виклики, з якими стикаються громади, поділилися особливостями функціонування системи освіти в умовах війни.

Залишити відповідь