Презентація стипендіального фонду DAAD

4 жовтня у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького з візитом завітали представники німецької служби академічних обмінів (DAAD) лектори Олаф Міттельштрас та Карстен Грунвальдт, які презентували викладачам і студентам особливості та  можливості системи вищої освіти, та грантові програми щодо навчання у вищих навчальних закладах Німеччини.

Пан Грунвальдт ознайомив присутніх з вимогами правильного написання мотиваційного листа, оформлення автобіографії та надав роз’яснення щодо заповнення аплікаційних форм.

Лектори наголосили на тому, що спільною вимогою для участі в будь-якій програмі є наявність сертифікату про рівень знань німецької або англійської мови.

Студенти та викладачі були зацікавлені не лише стипендіальними програмами, але й літніми курсами в університетах Німеччини.

 

Усі охочі особисто поспілкувалися з представниками DAAD та отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

 

Після презентації студенти МДПУ імені Богдана Хмельницького, мали змогу склали OnSeT тест на визначення рівня знань німецької мови, результати якого є дійсними протягом року.

Дякуємо ректору Солоненку Анатолію Миколайовичу та відділу міжнародних зв’язків університету за організацію даної зустрічі.

Залишити відповідь